Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Παρουσίαση Δικτύου 24.4.2024

Δίκτυο Εκπαιδευτικών/Σχολικών Μονάδων πρΟσχολικής εκπαίδευσηΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια κατάμεστη  αίθουσα στο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο του  Δήμου Καλαμαριάς  παρουσιάστηκε η σύσταση και λειτουργία του δικτύου εκπαιδευτικών/σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης ΔΕΣΜΟΣ, με τη θερμή υποστήριξη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελου Κελεσίδη. Το δίκτυο τελεί υπό την εποπτεία της Συμβούλου Εκπαίδευσης 3ης θέσης ΠΕ60 κ. Λίνας Βαλσαμίδου και αφορά μονάδες παιδαγωγικής ευθύνης της ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Παιδείας, δια βίου μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς και του αντιδημάρχου κ. Θάνου Γιαννακού.

Χαιρετισμό  απηύθυναν ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, πανοσιολογιότατος πατέρας Λουκάς, μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Μητροπολίτη στην προσπάθεια αυτή που έχει ως επίκεντρο τα παιδιά και τους γονείς και εκκινά από την εκπαιδευτική κοινότητα. Στον χαιρετισμό του ο κ. Κελεσίδης υπογράμμισε την υπεραξία της καινοτόμου πρωτοβουλίας χαρακτηρίζοντάς τη ως παράδειγμα προς μίμηση διότι συνενώνει ως ένας ισχυρότατος δεσμός το σχολείο με την οικογένεια επ’ ωφελεία των μαθητών/τριών αλλά και όλων των μελών που απαρτίζουν την ευρύτερη σχολική κοινότητα, ενώ συνεχάρη τη συντονιστική ομάδα του δικτύου καθώς και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς των 23 σχολικών μονάδων που το απαρτίζουν. Ο κ. Γιαννακός, στον χαιρετισμό του τόνισε την καθ’ ολοκληρίαν υποστήριξη της αντιδημαρχίας Παιδείας στις επιμορφωτικές δράσεις του ΔΕΣΜΟΥ, επισημαίνοντας πως αποτελούν ουσιαστικές δράσεις επιμόρφωσης γονέων μέσα από διευρυμένες διαδικτυακές σχολές γονέων.

Η κ. Βαλσαμίδου αναφέρθηκε στην αφόρμηση για τη σύσταση του ΔΕΣΜΟΥ, με τη συνέργεια 23 σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης- δημόσιων και ιδιωτικών,  και στόχο τη δημιουργία δικτύου μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, με σύμπραξη φορέων που κατέχουν συναφείς αρμοδιότητες σε θέματα που αφορούν τα παιδιά της πρώτης παιδικής ηλικίας, με κύριο σκοπό για την τρέχουσα σχολική χρονιά την διαδικτυακή επιμόρφωση και συμβουλευτική των γονέων στα εν λόγω θέματα και με προσανατολισμό στην υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις σύγχρονες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του γονεϊκού τους ρόλου.  

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μία ακολουθία τριών επιμορφωτικών ομιλιών με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες και θεματικές, οι οποίες προέκυψαν μετά την ανίχνευση των επιμορφωτικών αναγκών των γονέων, ήτοι:

-Τι χρειάζεται για να ενισχυθεί ο ΔΕΣΜΟΣ Σχολείου-Οικογένειας, Ευάγγελος Κελεσίδης, Δ/ντής της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Θεσσαλονίκης

-Η επιθετικότητα κατά τη διαχρονική εξέλιξη του παιδιού-ενισχυτικοί παράγοντες και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας, τ. Δ/ντής της Ψυχιατρικής Κλινικής και του τομέα Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής τους Ιπποκρατείου ΓΝ Θες/νίκης

-Οριοθέτηση νηπίων μέσα από την Θετική Γονεϊκότητα, Ιωάννα Ρεϊζοπούλου, M.Sc Ψυχολόγος -Οικογενειακή Θεραπεύτρια, 16ο ΣΔΕΥ, 1ο ΚΕΔΑΣΥ Α Θεσσαλονίκης, 1ο ν/γ Καλαμαριάς

Μια πράξη ΔΕΣΜΟΥ του δικτύου με το 5ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης-Νοσοκομειακό του Ιπποκράτειου έλαβε χώρα με το πέρας της εκδήλωσης, όπου παραδόθηκαν από τον κ. Κελεσίδη στην προϊσταμένη του εν λόγω νηπιαγωγείου κ. Γιόρτσιου, πασχαλινές κάρτες με ευχές για τους μικρούς μαθητές των τμημάτων νηπιαγωγείων των παιδιατρικών κλινικών και του παιδοογκολογικού, φιλοτεχνημένες από τα 400 περίπου μικρά χεράκια των νηπίων με την υποστήριξη των άξιων νηπιαγωγών τους, μεταλαμπαδεύοντας το πανανθρώπινο μήνυμα της παιδικής αγάπης & ενσυναίσθησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιφιγένεια Βαμβακίδου, η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καλαμαριάς κ. Αγγελική Τσαπακίδου π. καθηγήτρια Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και ΠΔΜ, η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης 2ης θέσης κ. Σωτηρία Καρολίδου, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αν. θεσ/νίκης κ. Αθανασία Παπαϊωάνου, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων καθώς και διευθύντριες/προϊστάμενες-νοι, εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων-μελών του δικτύου.

 

Δίκτυο ΔΕΣΜΟΣ υπό την εποπτεία της Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Λίνας Βαλσαμίδου

Συντονιστής του Δικτύου, κ. Θωμάς Καρύδης, προϊστάμενος 11ου ν/γ Καλαμαριάς

Αναπληρώτρια συντονίστρια κ. Μαρία Μαγκίρογλου, διευθύντρια 2ου ν/γ Καλαμαριάς

Υπεύθυνη επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών κ. Βασιλική Καραπά, προϊσταμένη  15ου ν/γ Καλαμαριάς

Υπεύθυνη επιμορφωτών/ομιλητών-τριών κ. Πασχαλίνα Χαραλάμπους, προϊσταμένη  1ου ν/γ Καλαμαριάς

Υπεύθυνες έρευνας & στατιστικής κ. κ. Κωνσταντίνα Ιωάννογλου προϊσταμένη  12ου ν/γ Καλαμαριάς & Στυλιανή Λυτσιούση διευθύντρια 9ου ν/γ Καλαμαριάς

Γραμματέας κ. Ευαγγελία Γκασδόγκα, εκπ/κός 1ου ν/γ Καλαμαριάς































































Πρόσκληση-Παρουσίαση Δικτύου



Δημοφιλής αναρτήσεις